brune blad på grønne planter

Beskytt plantene dine fra vårsola og unngå brune blader

Med våren kommer solen og varme tilbake, og for mange planter kan dette være en utfordring. Brune blader er et vanlig problem på planter som ikke har blitt tilstrekkelig beskyttet gjennom vinteren, og solen kan forverre situasjonen ytterligere. 

Frostbeskyttelse og trekk

Vinterbeskyttelse av planter er viktig for å unngå vinterskader som kan føre til brune blader og svekket plantevekst. Vintertildekking av planter som rhododendron, laurbærhegg og eføy kan bidra til å beskytte plantene mot kulde og frost. Men selv med vinterbeskyttelse kan planter fremdeles tørke ut.

Brune blad på grønne planter
Hvis du oppdager brune blader på planter, kan det være et tegn på at de har blitt utsatt for vinterskade eller solskade. For ytterligere skade, bør du beskytte plantene fra sola. En strisekk over plantene kan bidra til å redusere eksponeringen for solen og beskytte plantene fra uttørking.
Men hvordan håndterer du planter som allerede har blitt skadet? Det avhenger av graden av skade. Hvis det bare er noen få brune blader, kan du prøve å fjerne dem forsiktig. Men hvis planten har omfattende skade, kan det være lurt å gi den ekstra pleie, som ekstra vanning og gjødsling.Trek som vinterbeskyttelse av planter
Frostbeskyttelse og trekk er også viktige faktorer å vurdere når du beskytter plantene dine. Hvis det fortsatt er fare for frost, kan du legge til ekstra vinterbeskyttelse. I tillegg kan et trekk være nyttig for å beskytte plantene mot solskade og uttørking.
Prøv gjerne å vanne jorda, slik at plantene kan få tak i vann hvis dette ikke har fryst for mye i bakken.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar