Norske planter forbeholdt de rike

Norske planter forbeholdt de rike

Hvorfor plantene er forbeholdt de rike: Norske politikere bør gjøre planter for klimaet mer tilgjengelig for alle!

Plantene er forbeholdt de rike! Planter er luksus og staten tjener 25% på det!

I dagens stadig mer urbane verden, trenger vi grønne områder i byene våre for å skape en bærekraftig fremtid. Trær og planter kan bidra til å rense luften, forbedre helsen vår og avkjøle byene våre på varme sommerdager. Dessverre er prisen for å kjøpe planter i Norge høy, og dette kan være en hindring for mange mennesker som ønsker å bidra til en grønnere fremtid.

Forskning har vist at byboere som bor nær grønne områder har bedre helse og føler seg lykkelige enn de som ikke gjør det. Grøntområder kan også redusere stress og forbedre konsentrasjonen. Trær og planter kan også hjelpe med å regulere temperaturen i byene våre, spesielt på varme sommerdager når det kan bli ubehagelig varmt.

Men det virker som om plantene for tiden er forbeholdt de rike. I Norge er prisen for å kjøpe planter med 25 % merverdiavgift veldig høy, spesielt når man planter større trær som faktisk er viktige for miljøet. Dette gjør det vanskelig for mange mennesker å plante trær og planter i hagen sin eller i fellesområder i byene våre.

Sammenlignet med andre europeiske land som Tyskland og Sveits, er merverdiavgiften på planter mye lavere. I Tyskland, for eksempel, er merverdiavgiften på planter og frø kun 7%. I Sveits er merverdiavgiften på planter redusert til 2,5%. Disse landene prioriterer å gjøre det enklere og billigere for innbyggerne å kjøpe og plante trær og planter, og det er på tide at Norge som et positivt følger eksempel etter.

Norske politikere bør derfor vurdere å senke merverdiavgiften på planter og gi økonomisk for planting av trær og planter i byene våre. Dette vil oppmuntre flere mennesker til å engasjere seg i å skape en grønnere fremtid, og det vil også bidra til å redusere klimaendringene. Planting av trær og planter er enkle og naturlige måter å absorbere karbon fra luften på, og dette kan være et viktig skritt i å oppnå et bærekraftig samfunn.

Er det virkelig nødvendig for norske politikere å ta en så stor del av prisen for å redde planeten? Kutt momsen på planter nå og gi folk muligheten til å bidra til en grønnere fremtid!

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar